Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

No, "Den, kdy Amerika zachránila svět". Nevím nevím. Svět - nebo alespoň Evropa jak ji známe, dnes umírá. Londýn je tak plný černochů, že by mohl klidně být v Nigérii, Paříž (a nejenom ona) je severoafrické město. Zbytek Anglie (mimo africky černý Londýn) jsou v podstatě západopakistánské ostrovy. Podstatné části Skandinávie ovládají Súdánské gangy. Tak si říkám, že toto by Hitler nedovolil, takovou zkázu Evropy. No a dočetl jsem se o údajně autentickém výroku generála Pattona "Bojovali jsme na špatné straně".

1 3
možnosti
KC

Části vaší argumentace rozumím. Evropa upadá a vymírá. Že jste ve Francii, připomínají už jen budovy, eifellovka nebo Versailles. Obávám se, že koncem století bude doma česky hovořit jen menšina. Pokud Evropa nenajde sílu odvrátit  pád, křesťansko - řecká civilizace zanikne, převálcovaná životaschopnějšími etniky, především islámem. Chřadnoucí společnosti nechrání žádná síla, pokud nechtějí samy žít.

2 0
možnosti
JH

Technická k dodávkám do SSSR, význam měly, ale daleko více až pro druhou fázi války na východní frontě. Na začátku se teprve rozbíhaly (třeba Irán byl obsazen v srpnu 1941 a pak se teprve musela zorganizovat infranstruktura pro dopravu), tak si SSSR musel poradit z největší části sám.

1 2
možnosti
TP

to vůbec není pravda, samotné ruské statistiky říkají, že v druhé fázi války se sovětskému průmyslo podařilo předstihnout dodávky od spojenců, nejdůležítější roli hrali dodávky právě na začátku... jasně, že se absolutní objem zvyšoval až do roku 1945, ale relativní podíl na ruském vyzbrojování klesal

3 1
možnosti
MB

Ano, proto Američané pokračují ve svém válečném tažení světem dodnes. Jsou ještě země, kde žádné vojenské základny nemají. ;-D;-D

5 9
možnosti
Foto

Ano, například ČR a Slovensko. Bohužel.:-/

13 3
možnosti