Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Par stoleti sem, par tam. Co na tom, ze. Nac si s tim delat hlavu.

0 0
možnosti
MD

A vysledek? Islamsky stat vybudovany za prispeni USA je 'ready', zatimco husite a M. Zeman naprosta zkaza. Tedy pekne silny tabacek Pall Mall.

1 1
možnosti
Foto

Buďme rádi, že bestiální upálení Mistra pochopy papežského kléru neupadlo v zapomenutí a nepodařilo se jej Vatikánu ututlat. Připomenutí ohavného činu je jen malý krůček Miloše Zemana ale ve skutečnosti jde o velký skok pro lidstvo.

3 1
možnosti
JB

J94a92n 63B64u17r82i50a65n

12. 6. 2015 8:07

Nechápu, proč by to mělo být tutláno. Kostnický koncil probíhal kupodivu v Kostnici a nikoli ve Vatikánu a byl pod patronací císaře Zikmunda.

A ač je to k nevíře, tak Jan Hus byl uznán za kacíře a dle tehdejšího práva byl za toto provinění popraven. A mimochodem se má za to, že smrt kacířům schvaloval i samotný Hus.

8 0
možnosti
TB

Á, denní dávka sebemrskačství Rv.....Husiti se nechovali jinak, než bylo v té době zvykem. Ve středověku, když táhlo nějaké vojsko, tak rabování bylo pravidlem. Když už jste zmínil Husity, proč jste nezmínil třeba křižáky - boží to vojáky. Jak plenili, vraždili na výpravě proti Katarům, jedna křížová výprava vyplenila Konstantinopol, ta první, když dorazila do Jeruzaléma, tak dokonale vyvraždila jeho obyvatele bez rozdílu vyznání. Neřekl snad jejich velitel : pobijte je všechny, on už si je Bůh přebere?

13 0
možnosti
MV

To řekl abbé Arnaud Amaury v Carcassone při křižácké výpravě proti Albigenským - v jižní Francii na začátku 13. století ... Ale jinak souhlas, takhle se chovali všichni - jak husiti, tak křižáci, a ostatně i machometi.

1 0
možnosti
Foto

... mezi husity byly rozdíly. S "islámským státem" (a podobnou zvěří) lze srovnávat tábority a sirotky. Hlavní potíž pak vždy spočívá v tom, že nic nepadá jen tak z nebe: viníky tohoto druhu dovádění nebývají jen všelijací ti frustrovaní buřiči a bořiči, ale i ti, kteří je k tomu dohnali svou "pořádkumilovností".

0 0
možnosti
JB

J22a58n 83B50u87r82i53a44n

12. 6. 2015 6:55

Ale soudružka učitelka nám to v 80. letech líčila jinak! Husiti byli něco jako rytíři bez bázně a hany, kteří se dokázali postavit cizácké šlechtě a vůbec prohnilému kleroimperiálnímu západu a české země alespoň na chvíli příblížili dnešnímu ideálu - socialismu.  A kdybyste věděli, s jakým nadšením popisovala vozové hradby.

Takže autore - asi narazíte. Takových učitelek byla totiž většina.

Jinak já moc za článek děkuji.

12 4
možnosti
VS

Na příkladu jednoho místního blogera a diskutéra je vidět, že konkrétně v Boskovicích musely soudružky učitelky odvádět opravdu dobrou práci.

2 0
možnosti
JN

Zajímavé.....R^Jen mě zmátl nadpis.

0 0
možnosti