Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vztah citátu v perexu k článku samotnému mi zůstal utajený. Souhlasím s Vámi tak v 1. a  2. odstavci. Pak se sem tam objeví historický fakt, ale Vaše vývody jsou mnohdy přinejmenším zajímavé. Závěr Vašeho článku je pak s jeho obsahem v logickém rozporu.

Za druhé, hezky jste popsal vznik a možná předpověděl osud slavné EU. Nevím, jestli to byl záměr, spíše kouzlo nechtěného. Ale aspoň jste mě pobavil.

A za další, věk Marie Zienerové máte napsaný správně (tedy gramaticky, netuším, kolik jí bylo). Proč tedy u dalších jmen používáte gramatické patvary? A zopakujte si interpunkci, místy musím číst dvakrát, abych pochopil, kde jste tu čárku vynechal (případně napsal nějakou navíc).

0 0
možnosti

M98a53r38e16k 33Š68n82o78b69r

28. 10. 2015 20:17

V preambuli Ústavy ČR se hovoří o odkazu na dávnou státnost zemí Koruny české a státnosti československé. Česká republika je nástupnickým státem Československa a je proto dobré připomínat vznik tohoto státu. 28.říjen 1918 byl významným dnem našeho národa a na rozdíl od Vás si myslím, že se sluší jej připomínat. Protože Vaší logikou, že by se neměl připomínat mrtvý, by se pak nesmělo připomínat téměř nic.

10 0
možnosti
VZ

..jo a todleto navíc říkat před Dušičkami...;-)

0 0
možnosti
VZ

Článek, který zcela překrucuje příčiny a následky. Příčinou rozpadu Rakouska byl nacionalismus, ale zejména ten německý. Habsburgové se jej snažili mírnit, ale postupně stále víc podléhali, proto se nakonec nechali zavléci do Velké války - rakouští Němci vzhlíželi holt víc k Berlínu než k Vídni. Až válečné události byli pak tím, co z českých převážně federalistů (včetně Masaryka) udělalo zastánce samostatného státu.

A s Hitlerom to celé nemělo nic společného, teny by byl vyhrál tak jako tak (reparace, hospodářská krize, revanšizmus), jen anšlusem by získal místo Rakouska i celé České království.

5 0
možnosti
VN

Souhlasím s Vámi pane autore. Mě nechybí Československo , ale staré Rakousko....země , které vděčíme za hodně pozitivního , což si dnes hodně lidí neuvědomuje a země , kde postavení Čechů jako menšiny bylo mnohem lepší , než postavení menšin v Československu po roce 1918.

Vznik Československa byl historickou chybou , což se ukázalo ani ne po dvaceti letech. Po válce byla klika , že jej drželi pohromadě komanči ..Co jej přestali držet pohromadě komanči , rozpadlo se. Tento projekt byl obrovským neúspěchem a tak se mi zdá poměrně absurdní , že se k tomu ještě dnes někdo hlásí a oslavuje to.

5 6
možnosti

M68a52r36e76k 75Š40n25o68b32r

28. 10. 2015 19:24

Neúspěšné? Fakt? Jak vypadalo Slovensko v roce 1918 a jak v roce 1992? Byl to neúspěch? Že Československo prožilo velkou část svého života v době komunismu lze přičíst především vývoji v celé Evropě (rozdělení sfér vlivu po válce). V čem bylo postavení menšin v Československu špatné? Někdo je utlačoval, odnárodňoval, zakazoval existenci dejme tomu sudetoněmeckých politických stran, znemožňoval užívání jazyka?

Vám chybí Rakousko? Zažil jste ho? Jestli ano, pak Vám musí být více jak sto let a jste obdivuhodně při síle a svěží, že používáte internet. Za co prosím vděčíme Rakousku? Co nám darovali z dobroty srdce, aniž by z toho sami měli prospěch?

5 1
možnosti
Foto

Mně Československo chybí. Mělo krásné jméno a krásný tvar. :-)

Když se teď podívám na mapu, vidím jenom pahýlek...

13 1
možnosti
AP

Kazdy stat byl nekdy z neceho slepen, nikdy v zadnem statu nezustal v jeho hranicich jeden cisty narod. Proto povazuji ten to clanek za smutneni, ze se ty vase sudety nestaly naveky soucasti germanie

7 1
možnosti
VN
DK

Je komicke, jak clovek fandici Izraeli mluvi o "umelem statu" :-)

3 2
možnosti
MT

Dobre jste popsal vznik EU: "...ignoruje fakt toho, že EU, jejíž vznik byl deklarován úzkou skupinkou lidí kdesi v daleké Bruselu..." Nastesti je uz EU v rozpadu i kdyz nam to media jeste zapiraji. A zrovna tak  NIKOMU  chybet nebude.

4 1
možnosti
BH

Nejsem si zcela jistý, ale po pravdě řečeno, je toho mnoho, co mi chybět opravdu nebude....

0 0
možnosti

Tak tedy, pane autore, zabloudila jsem zcela náhodně a podobný text jsem vskutku nečekala. Díky za něj, máte můj respekt.

5 8
možnosti

A ještě něco : veřejné mínění se začíná měnit. Pomalu, lopotně, ale jde to. Sleduje-li člověk dlouhodobě šetření Sociologického ústavu AV k problematice vyhnání českých Němců (a Benešových dekretů), dozví se, že veřejné mínění se vždycky vychýlí v momentě, kdy nějaký křikloun - ve svém vlastním mocenském zájmu - začne strašit sudeťáky číhajícími na bavorské hranici, aby mohli ukrást naše domečky (stalo se před volbami r. 2002 /Klaus/, stalo se v r. 2009 před přijetím Lisabonské smlouvy /Klaus/ a stalo se před první přímou prezidentskou volbou /Zeman/, to zase vlály na hradě Terezy Schwarzenbergové hákové kříže a Schwarzenberg připravoval půdu pro nábrat potomků válečných zločinců). Když se nic neděje, vrátí se veřejné mínění zase k normálu a procenta těch, kteří mají za to, že vyhnání všech, to včetně antifašistů a německých sociálních demokratů, bylo nespravedlivé. Jde to. Bohu díky. :-)

10 6
možnosti