Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pane Václavku, děkuji Vám za odvážný článek.

Můj názor na Československo je také velmi kritický, a to právě pro věci, které v článku popisujete. 

Osobně, namísto oslavy vzniku ČSR dne 28.10.1918 si budu slavit až pozítří, tedy výročí data 30.10.1918, jistě víte proč.

Přeji vše dobré a ať se daří!

6 8
možnosti
VM

Prosím Vás,nikdo netvrdí,že v Československu bylo vše v pořádku,ale není rajské zahrady.Já neznám národ,který by po sobě plival tolik,jako Češi,někteří.

3 1
možnosti
RS

Pan Vaclavek je nedouk. Tak prekroucene dejiny jsem jeste nevidel. Primitivni popis vzniku Ceskoslovenska svedci o tom ze pan Vaclavek nezna dejiny Evropy po prvni svetove valce. Proto je zbytecne s nim taky diskutovat.

12 7
možnosti
Foto

Mě chybí, ale většinu života prožívám jinde. :)  Co "mohlo být" je jen planá spekulace, ale kdyby padl Naci režim a nedošlo k válce, kdo ví jestli by CSR po pár generacích s nějakou variantou "švýcarského" více-jazyčného modelu společnosti nepřišla. A udělat hlavním městem Holomúc je každopádně geniální!

4 0
možnosti
BH

Mně chybí taky, spekulace jsou jen spekulace, to je jasné, ale nějak se už pár let nemohu ubránit spekulaci o Rakousko-Uhersku a mám velmi neodbytný pocit, že nám "tatíček" i s tou svou partou pěkně zavařil....

4 0
možnosti
JT

Tak nam tu roste zase germanisujici pata kolona. Sudetaci se po valce nepoucili. Odsun asi nebyl dost dusledny.

10 9
možnosti
BH

Víte, v dětství jsem velmi často pobýval v okolí České Lípy, teď ve věku zralém naopak na česko-rakouské hranici za J.Hradcem, obé tedy Sudety, odsun rozhodně byla chyba a po zkušenostech s "náplavou" krajanů na "uvolněná" místa vím, o čem mluvím, vše zplundrované, vesnice zbourané atd atd... Ale nebojte, oni sem zpátky opravdu nechtějí, mají se tam o dost lépe...

4 0
možnosti
MN

Tento článek si autor a zvláště 28. října mohl odpustit. Totéž i MF Dnes.

Kolik lidí se asi v hrobě obrací? Kolik je tam nepravd?

8 7
možnosti
BH

Vidíte a já si říkám, že právě dnes je taková diskuze potřebná..

Nemusíme se ve všem shodnout, ale kolik lidí ví skutečně, jak to bylo, všichni jsme poznamenáni propagandou...

Proč o tom konečně nemluvit v klidu ?

3 0
možnosti
Foto

Obsahově velmi podařený článek a přehled dějin, jak je, bohužel, většina národa nezná R^ ... Tohle se asi leckomu nebude líbit. Já souhlasím se vším s výjimkou nadpisu. Československo mi chybí. Všude, kde jsem zavítal a byla to řada evropských i mimoevropských zemí, věděli, co je Czechoslovakia. Nikdo neznal Czechii a na krkolomné Czech Republic si nikdo moc nemůže zvyknout ... Svátek by zasloužil zrušit, jenže lidi by přišli o den volna a v tom spočívá nejzásadnější problém ;-):-)

7 5
možnosti
OF

Já si vzpomínám na Made in Czechoslovakia.:-P

3 0
možnosti
Foto

O41t62t33o 26Č57e14r55n92ý

28. 10. 2015 10:23

Faktem je, že nám spojenci dovolili stát s podmínkou, viz. čl.19 VS, mluví o tom i ten film Mnichov. My jsme toho nevyužili, nechovali jsme se lépe, než ti, jimž jsme zazlívali tzv. 300 let temna. Za RU fungovala demokracie pro různé národnostní menšiny daleko přesvědčivěji než za ČSR. Zapomíná se také na to, že české státní doktrínou vyhrocené vlastenectví zapříčinilo pád republiky, tedy hlavně díky tomu, že se Němci a i Slováci cítili občany II. kategorie. Dalo se mnoho věcí dělat rozumněji. Opět se ukazuje, že krajní idee plodí jen krajní řešení.

7 8
možnosti
Foto

Rv Jen další z těch, který ,,přesně" ví, kde v historii co bylo špatně a chtěl by jí revokovat, žeRv Či i jeden z těch, kterej přišel o šanci být nadčlověkem a členem nadřazené rasy. Rv

10 5
možnosti
OF

Chápu,že vlastence, jako vy to může naštvat.

Máre svůj úhel pohledu.... ale zkuste se nad textem v klidu zamyslet.

6 2
možnosti
JZ

J49a35n 43Z93i85e56g93l70e58r

28. 10. 2015 10:08

Levičáckým státem bylo Československo v letech 1918 - 38. Viz pozemková reforma, kdy byla právoplatným majitelům ukradena půda a další.

8 1
možnosti