Diskuse

Rusofilův den

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

První velká samoobsluha, tedy supermarket, byla King Kullen Food Store, kterou otevřel Michael Cullen roku 1930 na long Islandu v USA

0 1
možnosti
PK

P14a21v82e96l 76K89u89l82a

10. 12. 2015 11:44

Ale již několik let před tím, byla v Rusku..........;-D

6 0
možnosti
JS

První dálnice v Evropě, a i na světě, byla Autostrada dei laghi. Její stavba byla dokončena 21. září 1924 v Milánu. Spojovala Milán s městem Varese v Lombardii. Dálnice byla postavena dle návrhu konstruktéra Piera Puricelliho, který tehdy představil nový typ cesty, jejíž náklady budou hrazeny zpoplatněním pomocí mýtného.

0 0
možnosti
Foto

A nejlepší výkon ve stavbě dálnic, co se délky týče, ukázalo Německo 30. let, kde během jediného roku dalo do provozu 1000 km nových dálnic.

Sice ve snadném terénu, ale přesto.

1 0
možnosti
JS

Toskánská Monte dei Paschi di Siena, nejstarší nepřetržitě fungující banka na světě a třetí největší bankovní ústav v Itálii

0 0
možnosti
Foto

Znáte to, pane Svobodo, jak jeden pražský mladík říká svému americkému kamarádu, že bydlí na Novém městě pražském?

A ten kamarád mu říká: To je ale škoda, že ne na Starém městě.

A ten Čech říká: Ale to Nové město je z roku 1348 a Američanovi padá čelist.

Jsou to rychlokvašky a kvůli tomu také hodně agresivní.

2 2
možnosti
JT

Mate tu historii nejak popletenou. Rusko zilo take pod nadvladou SSSR a jednou tomu sefoval Gruzinec, jindy Ukrajinec a nekdy zase Rus.

0 2
možnosti
Foto

Ano, většina Rusů trpěla pod nadvládou Estonců, Litevců, Ázerbajdžánců, Kazachů etc.

Za zvuků "Sojuz něrušímyj respúblik svabódnych splotíla na vjéky vjelíkája RÚS ..."

Měli kliku, že tam nikdy nešéfoval nějaký Tachovský!

3 1
možnosti
MD

Anti-rusofiluv vecny plac.

JA, JA zil v kratkem obdobi plynouciho casu,

zrovna ja to musel zazit.

Proc JA?

Proc JA, kdyz jsou tu miliony roku,

a Sumperk jen zlomkem casu.

1 1
možnosti
JS

Sir Timothy „Tim“ John Berners-Lee (* 8. června 1955 Londýn) je tvůrce World Wide Webu a ředitel konsorcia W3C, které dohlíží na pokračující vývoj webu.

Narodil se v Londýně ve Spojeném království Conwayovi Berners-Lee a Mary Lee Woods. Jeho rodiče, oba matematici, byli společně zaměstnáni v týmu, který postavil Manchester Mark I, jeden z prvních počítačů. Rodiče ho učili matematiku, kde mohli, dokonce i u večeře. Prošel Queen's College a Oxford University.

V roce 1976 pracoval v Plessey Telecommunications Limited jako programátor; tam se seznámil se svojí první ženou Jane. V roce 1978 pracoval v D.G. Nash Limited, kde napsal software pro sazbu textu a operační systém.

V roce 1980 působil 6 měsíců v Evropské organizaci pro jaderný výzkum (CERN) v Ženevě, kde napsal program jménem ENQUIRE, který mu měl pomáhat při dokumentaci nejdůležitějších okamžiků jeho života a spojovat je s asociacemi k nejrůznějším komplexům úloh.[1] Vzhledem k zásobě dokumentů, které byly k dispozici pouze v jednom exempláři a na jednom místě, jej napadlo vytvořit multimediální informační systém s dálkovou sítí, aby k těmto zdrojům existoval přístup z různých míst. Berners-Lee se nejprve ve svém plánu na World Wide Web zaměřil na vytvoření nástroje, jehož pomocí by šlo vyměňovat pohodlně data a myšlenky fyziků věnujících se výzkumu vysokoenergetických jevů, kteří byli roztroušení po celém světě.[1]

V roce 1989 Tim Berners-Lee společně s Robertem Cailliauem[1] vytvořil první návrh projektu vytvoření distribuovaného hypertextového systému a tím byl zahájen projekt WWW. Krátce nato napsal první webový prohlížečWorldWideWeb (později přejmenovaný na Nexus), který byl určen speciálně pro počítač NeXT v CERNu.

2 0
možnosti
PK

P73a57v44e19l 95K23u59l27a

10. 12. 2015 11:47

Ale již několik let před tím, zkoušeli v SSSR..........;-D

5 0
možnosti
JS

Před sto pěti lety, 22. června 1910, se narodil německý technik Konrad Zuse, který je považován za vynálezce počítače. Zuse v roce 1941 sestrojil počítačový systém označený jako Z3, který byl prvním funkčním volně programovatelným počítačem vůbec.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem dokonce na počítači ZUSE 22, v letech 1965-1967 pracoval. 

Bylo to v UFPL ČSAV.

0 0
možnosti
JS

Gottlieb Daimler (17. března 1834 Schorndorf (Württemberg) – 6. března 1900 Cannstatt u Stuttgartu) je německý vynálezcem dnešního typu spalovacího motoru a konstruktérem prvních motocyklů a automobilů.

1 0
možnosti
Foto

Já se, pane Svobodo nechci hádat, ale zážehovému typu motoru se v Německu říká Otto Motor.

0 0
možnosti
JS

Vynálezce instantní kávy byl Belgičan 

George Constant Louis Washington

2 0
možnosti
JC

Teda Jiří, Vy jste nelida! On se tak autor zasnažil, téměř nic nevynechal (když pominu splachovací WC a vodovodní baterii) a Vy mu tady tak rozkopete bábovičky ...:-)

5 0
možnosti