Diskuse

Rusofilův den

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

John Logie Baird byl skotský inženýr a vynálezce prvního televizoru, na kterém byl předveden v roce 1926 přenos živého obrazu

3 0
možnosti
PK

P64a79v92e48l 27K81u10l24a

10. 12. 2015 11:49

Ale již několik let před tím, byl v Rusku vyzkoušen..........;-D

4 0
možnosti
Foto

Tak já se přiznám, že některými ruskými "vynálezy" bych zcela určitě nepohrdl.

1. Dříve, když jsem byl mladší a svobodný, tak by to byla hezká ruská přítelkyně, popravdě milenka.

To je nejlepší ruský vývozní artikl do USA.

2. Za druhé by to byl kaviár. Moc ho nemusím, ale Václav Havel ho zbožňoval i ve vězení a tak bych se mu rád přiblížil.

Ale, i kdyby mi moc nechutnal, je to dobré pohoštění a výborný dárek.

3. A za třetí to je ruská vodka, i když prý ta ukrajinská je lepší. Vodkou se nikdy nic nezkazí.

A ještě otázka pro autora: Víte, co si Američanky, popř. i Američané lepí na voči?

Lepí není ten správný výraz, ale myslíte, že používáním kontaktních čoček vyjadřují svůj postoj k české zahraniční politice?

6 3
možnosti
TD

Americký střídavý proud? No, nechci Vám do toho kecat, taky mám radši k hvězdám pruhy, ale elektřina tedy rozhodně není americký vynález a střídavý proud už vůbec ne. Tím tedy rozhodně nechci tvrdit, že tyto vymoženosti mají původ v Rusku :-)

1 0
možnosti
Foto

Mezi nám děvčaty, Edison velmi dlouho trval na ss proudu.

2 2
možnosti
JC

Pane jo, to je dílo!R^

Přímo na Pulitzerovu cenu ...:-)

2 3
možnosti
Foto

Poněkud mimo mísu, ale to celkem nepřekvapuje.  Základní myšlenka článku - tedy že člověk by měl být politicky loajální s výrobky které používá - je velmi originální, a to se cení.

6 4
možnosti
JV

J53i54r25i 49V62r81a24b30e29c

10. 12. 2015 7:26

Macku ,ty nic nechapes .Betonovy bolsevik!!!!

9 1
možnosti
Foto

Super. Však to tu ještě schytáte (jeden je už pode mnou) od vámi popisovaných lidí prostřednictvím amerického internetu. Na to je jim dobrý :-). Já si spíš myslím, že oni po tom "ruském" tolik touží, protože tenkrát patřili k těm vyvoleným a dnes jen závidí těm, co si podle nich "nakradli", zatímco oni to nezvládli. Ode mě karma R^

9 2
možnosti
Foto

Myslím si, Tomáši, že Vaše vývody jsou "přání otcem myšlenky". Každý se chová tak, jak uzná za správné a nikoli tak, jak Vy to predeterminujete, tedy:

" Já si spíš myslím, že oni po tom "ruském" tolik touží, protože tenkrát patřili k těm vyvoleným a dnes jen závidí těm, co si podle nich "nakradli", zatímco oni to nezvládli."

K tomu nemáte absolutně žádné statistické údaje z nějakého reprezentativního vzorku obyvatel. Je to jen takové propagandistické plácnutí do vody.

Například, prezident Zeman. Zcela určitě se nedá říci, že to "nezvládl". Je prezidentem a skoro půlka národa kvůli tomu skřípe zuby.

Co udělá prezident kariérista, bez vlastního názoru, jako např. Václav Havel? Okamžitě se vlísá do přízně USA, podporuje je, kde může a nakonec si za to vyslouží bustu.

A co udělá prezident, který má páteř a rozum? Odmítne vojenská dobrodružství USA, jak např. Klaus s Irákem nebo nyní Zeman s Ukrajinou a je za to postaven na pranýř.

Vážně se domníváte, že ti dva prezidenti zaujali spíše proruské postoje kvůli tomu, že se jim něco "nepodařilo"?

Byli, resp. jsou prezidenty, což je nejvyšší meta ve státě. Vyšší už není. A tak bych Vám doporučoval své stanovisko trochu zkorigovat s tím, že většina lidí fandí Rusku jen a pouze proto, že dělá rozumnější zahraniční politiku než USA.

4 2
možnosti
JS

J31a66n 92S73o52u91č82e40k

10. 12. 2015 6:54

Děkuji za přesné popsání Vašeho dne.

3 1
možnosti
Foto

Vím, že budu ocejchován jako rusofil, ostatně to už jsem. Ale jediné americké auto, které jsem měl, byl Chrysler Saratoga a moje zkušenost s ním byla špatná. 

Naštěstí se dcerunka "potkala s autobusem" a milé zlaté americké autíčko šlo, bez zranění osob, do věčných lovišť.

A mohu autora doplnit. Myslím, že třeba zapomněl napsat, že si vyčistím zuby americkou zubní pastou a zajedu se podívat do Američany tak krásně renovované Libye, Sýrie, Iráku nebo na Ukrajinu, protože ani z té se nedokáží vylhat.

Jinak s těmi technickými vymoženostmi má autor pravdu, až na to, že většina z nich se již dávno vyrábí v Číně.

A též bych rád osvětlil pojem "blbnout na kvadrát". 

To znamená blbnout na druhou mocninu a tedy v případě blbnutí síly 2 to jsou 4, v případě síly 3 to je 9, ale já si myslím, že to je spíš na "kubík", tedy na třetí mocninu.

7 5
možnosti
OF

Jirko není to tak dávno,co v Rusku neměli na stavbách ani kolečka ale  tak zvané "nosilki",  takové máry, kde se naložily cihly a nesli to 4 lidé .A ruský počítač v obchodech ? Sčot , neznáš ?:-P

7 2
možnosti