Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Slušnej blábol. Asi jsem natvrdlej, ale většinu z toho nechápu

0 0
možnosti
AR

R^Zajímavě popsáno.

0 0
možnosti
JS

Na můj předešlý dotaz odpověděl někdo jiný, ale rád bych se Vás ještě na něco zeptal. Proč si myslíte, že u nás má být vysokoškolské studium zdarma? Pokud vím ve tzv. vyspělých zemích se za to platí. To snad máme vzdělat za naše peníze vysokoškoláky a pak je gratis nechat využívat u nás nabytých znalostí v zahraničí? Ano je tu problém umožnit vzdělání schopným, ale nemajetným. To si myslím, že lze bez problému vyřešit na př. půjčkou a pracovním závazkem.

3 0
možnosti
JS

Můžete mi prosím vysvětlit co je to "nomenklaturní kádr KSČ"? Vím o tom, že existovaly kádrové pořádky, ale s tímto jsem se nikdy a nikde nesetkal. Mám takový pocit, že píšete sice zásadově, ale o problému nic nevíte.

1 0
možnosti
Foto

Autorovi se do odpovědi moc nechce, ale je snadné to "vygooglit".

"V Československu pojem nomenklatura v užším smyslu znamenal vrstvu funkcionářů KSČ, požívajících blíže nespecifikovaných výhod, v širším smyslu široký výčet funkcí v politickém, hospodářském i společenském životě, o jejichž obsazení rozhoduje určitá vybraná složka KSČ, od jeho předsednictva až po celozávodní výbor."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Nomenklatura_(politika)

A otázkou je, zda Andrej Babiš nar. 2.9.21954 vůbec nějakým funkcionářem KSČ byl.

1 0
možnosti
OF

Tak to dopadne ,když si bývalí komunisté hrají na pravičáky nebo na sociální demokraty. A velí tomu Klaus se Zemanem.

4 0
možnosti

R^R^R^

Jako by nám otec seslal syna. Tak vypadlo jmenování Andreje Babiše premiérem.

Jde o hlubokou otcovskou lásku, která nemá žádné hranice, nic nepožaduje a premiéra k ničemu nezavazuje. Tato láska je okázale bezbřehá a absolutně přející.

Motiv této hluboké otcovské lásky je velikou hádankou, protože jinak není téměř známo, že by byl Zeman schopen tak vřelých citů.

Zeman cítí hlubokou nenávist ke všemu, co nás spojuje se svobodným světem a s moderní civilizací. Především ale cítí nenávist k sociální demokracii a k demokratickým politickým stranám. Chová hlubokou nenávist ke svobodným médiím, k liberálům, k akademickému světu i ke svobodomyslné střední vrstvě. Cítí nenávist ke všem kriticky myslícím lidem, kteří odmítli uznat jeho genialitu a ostrovtip.

Zeman nám nadělil Babiše z čisté pomsty.

9 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

Jste si prosím jist, že Andrej Babiš byl nomenklaturním členem KSČ (KSS)?

1 0
možnosti
MB

Mé celoživotní poznání - Pořád je nějaká doba, pořád někdo vládne a pořád je slibováno. Člověk má prakticky dvě možnosti - Ztotožnit se s tím, anebo to brát opět za epizodu vývoje. Zůstat svým a čekat, kdy to zase splaskne. Jsem si vědom, že nikdy - nic nebude ideální. Pak bych od těch vrcholových - Prezidenta a premiéra očekával nějakou linku sdělení a příkladu. V tom smyslu jsem zklamán. Dochází k neuvěřitelným pokrouceninám, kdy bývalý člen KSČ - jmenuje současného agenta STB - soudem stále neočištěného Bureše, který je v mega giga střetu zájmů. On je v nich proto, protože se obětoval pro český národ ! Když se nad tím člověk rozumně zamyslí - Opravdu neví, zda se smát, či plakat ! ... Kam jsme došli - kdo to ví ? Učitelka Josefína vůbec nemá ústa líná s dětmi letí na provázku ... :-)

6 0
možnosti
Foto

S KSČ byli spjati skoro všichni. Tak, proč se divíte?

1 0
možnosti