Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J62a70n 53Z52i47e20g87l25e39r

20. 12. 2017 10:00

Zasloužená karma. :-)R^

2 0
možnosti

A ten rozdil?

Tak Nemec kdyz dostane nejaky ukol se pusti do prace aby ho splnil.

Cech si sedne a zacne vymejslet tisice duvodu proc to nejde.

Moje zkusenost.

Kdyz si v Nemecku objednate remeslnika prijde sice ne na hodinu presne, ale jeste tentyz den.

V Cechach cekate i tydny a navic vam brzy prestane zvedat telefon. A s dalsim to muze byt podobne.

4 1
možnosti

Nemci, jako jednotlivci jsou jako ostatni lide. Dobri, nebo spatni. Neemci jako narod ovsem maji "POSLANI". Bohuzel v zajeti teto ideologie zpusobili uz dve svetove katastrofy a jsou rozjeti zpusobit treti, svym zpusobem dlouhodobejsi a mnohem horsi. Evropske narody tohoto "poslani" maji po krk. Nemci se divi, ze je nema nikdo rad, kdyz to mysli tak dobre. Migranti, ke kterym jssou tak stedri (budou na nase ducchodce pracovat, budou nas jako obcane volit....), je nenavidi nejvice.

1 0
možnosti

Pane Sinnreichu, Nemci jako narod neexistuji. Schvalne se vas zeptam, zda vite z kolika narodu se Nemecko sklada?

0 0
možnosti

R63a55d72i15m 74K82a55l34a72s

19. 12. 2017 14:06

Milé slovo, příběh, poučení... Tak nějak bývají koncipovány bajky i pohádky. Ale v zásadě lze s textem souhlasit.

Nicméně zase není nutné abychom ze sebe dělali nějaké národovce a přivlastňovače. Karel IV se opravdu nezdržoval v Norimberku častěji než v Praze... To vyplývá ze statistiky jeho pobytů zde. Vedle Prahy by měl být Norimberk jistě připomínán, jako druhé nejvýznamnější rezidenční sídlo. Karel IV nebyl takový Čech, jak se podává ve školách, ale zase na druhou stranu nebyl svými postoji ani ryzí Němec, jak se (snad pro rovnováhu či z nějakého sebemrskačství) vykládá jinými. Ostatně v té době nebyly tyto pojmy podstatné.

0 0
možnosti

Nemec uz nemohl byt podle jmena. Byl to Luxenburcan.

0 0
možnosti

Ale jo. Něco na tom bude.

0 0
možnosti

Zbytečně dlouhý článek, v SRN mám nej kamaráda a poznal jsem lidi jak v byznysu ,tak v privátní sféře....nejblíže máme k Bavorovi a nebylo by špatný být další země SRN, nesetkal jsem se tam s podrazem ,korupcí atd. i když existují. Spíše mě tam čekala příjemná překvapení a fajn lidičky a v práci hodně tvrdý podmínky ale odpovídající benefity.

2 0
možnosti

Pokud autor tady musí věnovat devadesát procent času, myšlenek atd. obavám z nepoctivosti, lze se jen zděsit nad prostředím, ve kterém se pohybuje. Moje zkušenosti jsou odlišné, byť nikoliv stoprocentně kladné.

Jak už v diskusi bylo zmíněno, je dobré mrknout se na rozdíl mezi východními a západními Němci, přičemž hranice byly po válce stanovany naprosto uměle bez zřetele na nějaká místní specifika. A kdo do střední Evropy přitáhl ideologii, která toto rozdělení způsobila a nejen ve východním německu velke škody nadělala ,je také jasné.

1 0
možnosti

Na ja, ja wohl. Simulantenbande...:-) Bohužel si autor neuvědomuje, že i on je pro Němce pouhý méněcenný čecháček, i když se snaží dokázat, že on takový rozhodně není... A takovýmito rektálními alpinisty Němec v duchu hluboce pohrdá.

1 5
možnosti

J57a75n 90P38a19v12e19l

19. 12. 2017 12:46

Rektálními alpinisty pohrdá každý.

A rozhodně si nemyslím, že bychom byli pro Němce nějakými Čecháčky. Jsme pro ně jeden z mnoha evropských národů

2 0
možnosti

Zajimave rozdily jsou i mezi byvalymi vychodnimi a zapadnimi Nemci...A pritom rozdeleni Nemecka neproblehlo na zaklade techto rozdilu ale naopak ty rozdily se utvorily az pote, co bylo Nemecko politicky rozdeleno. Jinak je to jeden narod...stejne jako severni a jizni Korejci. Neni to tak trochu napoveda, co za tim vezi?

3 0
možnosti

Pane Kronere, pram se: Povazujete Schwaben a Ostpreußen za jeden narod?

Jak by se asi pdle vas domluvili nebyt Hochdeutsch?

0 0
možnosti

M14i40r43e27k 61Ř31í23h97a

19. 12. 2017 10:22

To, že nás politicky a kulturně ovlivňují naší západní sousedi o tom se netřeba přít, naší "vůdci" byli často spojenci "těch jejich". Ale i něpřátelé. A stejně tak se dají najít podstatné rozdíly. Němec si bez plánu ani nedojde na záchod a drží se plánu za každou cenu i když ví že vede onam...Češí jsou často mistři improvizace, zvládání chaosu atd. To němci vnímají jako velký problém, protože jsme pro ně nepředvídatelní. Mám s tim zkušenosti z práce " koncernu". A to co nás asi nejvíc rozděluje, jsou velmocené choutky na straně našich sousedů a také to, že my jsme nikdy neplánovali zničení němců jako národa (oni nás ano). Takže i přesto, že cca 1/3 našich můžů nese germánský genefond, jsme víc rozdílní než se tu snažíte nastínit. Nejsme horší ani lepší, jen hodně hodně jiní. A jsme rád že vše z německa nepřebíráme.

5 1
možnosti