Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Ono už podle názvu je jané, že Rakousko-Uhersko bylo vůči čechům macešské.

Češi byli významnou součástí té říše, ale ta se ani ennamáhala dát si je do názvu.

Názvy buď mají respektovat všechny významné součásti státu (Tangaika + Zanzibar = Tanzánie), nebo mají být neutrální (Pro Rakousko-Uhersko připadala v úvahu třeba Středoevropská federace).

0 0
možnosti
Foto

Je jenom škoda, že autor nerozebral Deklaraci československého národa a neukázal, které argumenty v ní uvedené ve prospěch odtržení jsou pouhými falešnými větičkami.

0 0
možnosti

R^

Dík za informace tolik potřebné!

Od středověku byli Němci pro Čechy ekonomickým a společenským přínosem. Je to škoda, že vznik Československa přinesl takovou vzájemnou nevraživost!

:-)

2 0
možnosti
Foto

Ta nevraživost se rozvíjela od 70. let 19. stol.

0 0
možnosti
JT

J62i93r25i 66T97i65c81h59y

14. 8. 2018 18:00

S temito trapnymi prepisovaci historie nemam vubec chut diskutovat.

4 4
možnosti
Foto

Inu, jak kdy. Nkonec, i pro karmu i historie se dá ,,vykládat", třeba na rozdíl od kartářek, které tak činí ,,skoro" grátis;-)

1 3
možnosti
Foto

Ono je to celkem jednoduché: kdyby to bylo podle vašich představ, tak váš otec nejspíš padl u Stalingradu a vy byste tu nebyl.

4 3
možnosti
AK

Rijen 1918 byl zaroven osudovy pro narod Moravanu, kterych se nikdo na nic neptal a zatahl je do Ceskoslovenska. Dnes se ty Moravany snazi prejmenovavat na Cechy, ale vypada to, ze se ubrani:)

2 1
možnosti
Foto

Inu, říše velkomoravská;-) Ovšem také třeba ,,velkoposká";-D

1 1
možnosti
LB

Ne všichni po roce 1918 propadli všeobecnému nadšení ze samostatného státu. Jedním z nich byl i jeden z vůdčích duchů sociální demokracie Bohumír Šmeral, který už dříve soudil, že i kdybychom samostatnost získali, dlouho bychom si ji nepodrželi a stali bychom se kořistí budoucího vítěze...

Mýlil se Šmeral?

4 0
možnosti
Foto

Sám Šmeral na sjezdu socialistů ve Stockholmu na jaře 1918 ale uznal, že touha Čechů po odtržení je pěkně velká.

1 0
možnosti
Foto

,,Říjen 1918? Osudová chyba v historii našeho národa"8-o Ale kdeže. Osudové historické chyby se dopusil Ferda de E. když nevěděl, že má Fr. Procházkojc skvělýho dvojníka. Ńákýho Macháně. A tak Nývlt nemoh Franze zamrdovat, ergo se s Macháněm domluvili. A Ferdu pak picli v Sarájevu;-( A bylo vymalováno;-( Jojo, tak to tenkrát bylo;-D

3 0
možnosti
Foto

:-/ Oprava překlepu: mordyjé, samo, že ,,ZAMORDOVAT"!:-(

0 0
možnosti
PN

P51e22t54r 72N52ě68m80e88c

14. 8. 2018 15:11

S takovym pohledem na vec bude nase narodni sebevedomi stale ve srovnani s okolnimi zememi (napr. Polsko) stale mizive. A co nasi leginoari co bojovali za vznik samostatneho statu? Hanba kazdemu kdo zastava podobne nazory, tem co by radeji prodali nasi narodni identitu za blahobyt v ramci Rakouska ! [>-]

5 0
možnosti

I když s autorem velice nesouhlasím, nevím, proč by se měl za názory stydět

1 0
možnosti
VPS

Taková hromada hlouposti tady již dávno nebyla!!!

5 3
možnosti
Foto

Rád se ještě jednou vracím. Zejména druhá část článku je skvělá a plně s ní souzním. Opravdu nemáme jinou možnost a jinou volbu, než zůstat pevnými, spolehlivými a důvěryhodnými členy velkého celku (EU + NATO) [>-]EU

6 6
možnosti

Podle mínusování se zdá, že ruská propagace již u poloviny zdejšího národa zvítězila... Ale já znovu ruský protektorát nechci!

1 0
možnosti