Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma R^:-)

1 1
možnosti

To, že vrcholný představitel státu "vzkáže" prostřednictvím svého tlučhuby, že se již k 21.8.68 vyjádřil před padesáti lety, chápu jako pohrdání lidmi, kteří ho volili, i nevolili. Je to totální ignorace.

A toto, co jste napsal, je na hraně s vlastizradou:

"Pan Miloš Zeman nejen, že není český prezident, ale je velvyslanec Ruské federace v ČR, který nehájí zájmy naší země, ale onoho východního impéria, ale je také a to především, reformním komunistou."

(Okopírováno z blogu)

6 4
možnosti
Foto

Tak, to jste Marie nemusela. Myslím, opisovat. A navíc to je chybně. Reformním komunistou, svým politickým smýšlením, byl především Václav Havel.

5 2
možnosti

presne tak, diky za blog

karma

4 1
možnosti

A uzavrel bych to zde tim. ANI DNES nas zadny dejinny komunismus neohrozuje. Je tu jen imperialni politika nekolika znamych statu a jeji dusledky pro staty v jejich zornem poli. Je tu predevsim USA, Cina, Rusko a jista cast lidi co ma na svedomi vyvoj v Evrope, v samotme Evropske uniii. Vyvoj v EU je tez vysledkem samostatne imperialni politiky Nemecka a ve vleku Francie.

Ted uz jen zbyva zhodnotit, komu a za co tleskat a neschovavat za paravam z roku 1968 soucasnou svetovou imperialni politiku nekolika rodin.

3 1
možnosti
Foto

Jsem rád, že uzavíráte.

Připadá mi to jako jedna scéna z MASH, kde Hawkeye Pierce a Trapper odhlasovali konec války.

6 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma. Zejména za velice přesný a výstižný odstavec:

A teprve tehdy až v Rusku ruská vláda jednoznačně odsoudí srpnovou válečnou agresi vůči naší zemi jakožto zločinnou, režim, který ji provedl za zločinecký a Putin přijede a poklekne před Národním muzeem jako Willy Brandt ve Varšavěa Rusko (jakožto nástupnický stát SSSR) nám nabídne finanční odškodnění, pak můžete hovořit o srpnu 1968 jakožto o historii a Rusko vnímat jako normální zemi, s kterou lze mít přátelské vztahy a počít k němu chovat i nějaké sympatie.

9 1
možnosti
Foto

Omluva: citovaný odstavec z článku měl být v uvozovkách. Mea culpa

"A teprve tehdy až v Rusku ruská vláda jednoznačně odsoudí srpnovou válečnou agresi vůči naší zemi jakožto zločinnou, režim, který ji provedl za zločinecký a Putin přijede a poklekne před Národním muzeem jako Willy Brandt ve Varšavěa Rusko (jakožto nástupnický stát SSSR) nám nabídne finanční odškodnění, pak můžete hovořit o srpnu 1968 jakožto o historii a Rusko vnímat jako normální zemi, s kterou lze mít přátelské vztahy a počít k němu chovat i nějaké sympatie."

Zdroj: https://vaclavek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=675699

1 1
možnosti
Foto

Kolik % ruských občanů si dnes myslí o okupaci, že nás šli zachránit? Je docela vysoké, že? Ona ruská duše prostě nepochopí, že existují národy, které nepotřebují vidět v pánovi Kremlu poloboha / a je jedno jestli se jmenuje Leonid nebo Vladimír /.

Slušní Rusové (pár jsem jich potkal) mi potvrdili, že oni vnímají tehdejší noční vpád jako obyčejnou okupaci a vědí, že šlo o násilný akt.

Avšak většina tleská dobytí Krymu, části Gruzie a současně se diví, že pobaltské státy a Polsko dělá vše proto, aby měli účinnou obranu.

Karma autorovi. R^

21 0
možnosti

Jinak autorovi, nejspis zamerne uniklo, ze M. Zeman si usetril rec pri vyrocich NEMECKE okupace Ceske republiky. Ted stejne tak okupace vojsky Varsavske smlouvy vedene CCCP. Neudelal nic jineho, nez vstricny krok jak k Nemcum tak posleze i k Rusum. K Merkelove i Putinovi.

Ovsem autor by nejspise rad odlozil bile monterky a zednickou lzici a oblekl uniformu a chopil se pusky. Mozne se mu zda, ze se na svete doposud malo valcilo.

2 6
možnosti

Abych zbytecne neztracel cas, zustal jsem jen u nazvu. Ten vyjadruje sloni pamet pro jednoducha zapamatovatelna hesla ....

i po pul stoleti, za ktere se CELY svet na planete posul o kus dale, coz ovsem pri prebirani pul stoleti stareho ruzence a drmoleni modliteb mnohym jaksi unika.

3 3
možnosti

Je mi 72 a prožila jsem ty dny ve Zlíně a znám pocit beznaděje a slz. Bytostně ovšem nesnáším kecy tříletých a těch, kteří si na srpnu vylepšují svůj profil. Já, tehdy 22 letá jsem tomu nerozuměla a můj táta to zhodnotil tak: Dubček studoval v Rusku a znal dobře mentalitu Rusů, tak si měl uvědomit, co se bude dít. Proto je pro mě větším hrdinou Ludvík Svoboda.V

4 4
možnosti

V čem to hrdinství Ludvíka Svobody vidíte? Že se v Moskvě přidal na stranu moskevského politbyra a vyvíjel na členy delegace nátlak (podle pamětníků, kteří u toho byli) na ně doslova křičel, aby podepsali hanebný moskevský protokol?

V jeho prospěch snad mluví jen to, že odmítl jmenovat kolaborantskou dělnicko-rolnickou vládu v čele s Aloisem Indrou a zasadil se o to, aby se František Kriegel mohl z Moskvy vrátit a neskončil někde na Sibiři, ale to je tak asi všechno.

Jako vojákovi mu byla dogmata komunistické ideologie dost cizí, ale byl přesvědčen o nutnosti jednoznačné prosovětské orientace Československa.

A po krachu osmašedesátého Svoboda úplně zabředl do protireformní normalizační politiky a dělal jí trapnou stafáž. Podle pamětníků mu to umožnilo jeho primitivní prosovětské myšlení, pokračující senilita a zřejmě i rysy osobní ješitnosti. Jak napsal Zdeněk Mlynář : "Nakonec se stal osobností pro národ trapnou a pro skutečné vládce neúnosnou, a proto ho roku 1975 odstranili ze scény.

15 2
možnosti
Foto

Na dnešek by měla administrace vyhlásit volné diskuse a nemazat příspěvky, nebo za ně alespoň nestrhávat íčka a nepočítat je do limitu. ;-);-D

6 5
možnosti

Tak v tom s Vami jednoznacne souhlasim.

2 0
možnosti