Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, moje babička byla také bojovníci proti nacismus. Nechtěnou.Zatímco děda , jako voják Wehrmachtu hlídal asi 15 ruských zajatců v Hannoveru / typický německý Befehll zněl :"Poláku, vem ty Rusy a běžte vykopat tu bombu", babička jednou nechala přespat ve stodole partyzána.Partyzána Němci chytli a on o naprášil babičku. Zavřeli ji na Mírově.Jelikož se to udalo v dubnu 1945,tak nakonec babičku propustili a ve Verlassungschein bylo dokonce napsáno, že může jet domů / Stonava / vlakem.

Po válce se ukázalo, že ten partyzán nebyl ani tak moc partyzán, jako zloděj. Místní

"partyzáni" se často domluvili s místními četníky a vyrabovali nějaký obchod.

Babička se pak ještě velmi dlouho tloukla do hlavy.;-D

1 0
možnosti
Foto

Naši "komunističtí hrdinové" měli přímo od Stalina (prostřednictvím Kominterny) zakázaný protinacistický odboj dva roky (1939 -1941) kvůli paktu Ribbentrop - Molotov

Komunistický režim je zákonem definován jako zločinný a mezi jeho velké zločiny v naší zemi patří způsob, jak hanebně se komunisté po roce 1948 zachovali k hrdinům nekomunistického a prozápadního odboje.

7 1
možnosti

Ale i k některým hrdinným východního odboje.

František Skokan byl důstojníkem Svobodovy jednotky v SSSR. Byl do SSSR převelen ze západního odboje, takže komouš nebyl, ale hlavní část své tehdejší aktivity bojoval ve východním odboji.

1 0
možnosti

Vy určitě mezi hrdiny nepatříte.Rv

0 0
možnosti
Foto

J89a36k30u32b 97R68o92t50h

5. 11. 2018 8:20

Propásl jste příležitost se vší slušností mlčet. ;-€

4 0
možnosti