Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Vynikající rozbor! Díky!

Vznik ODS s vůdcem Václavem Klausem z Prognostického ústavu rezidentury KGB je zjevný, včetně jeho koketování proti Evropské unii, které v ODS trvá!!! Petr Fiala se ujal úkolu mouřenína, dělá těžké politologické chyby (před volbami řekl předem s kým ano a s kým ne!) a vlivu kmotrů a mafiánů se nezbavil. Přesto nemohl být odstaven mladšími schopnějšími politiky, protože ODS byla v posledních volbách relativně úspěšná. Na politicích ODS mi především vadí preference ideologie před realitou využívaná k pomluvám ostatních politiků.

Naopak ČSSD s Janem Hamáčkem se úspěšně zbavuje lánských pučistů od Zemana, kmotři nejsou vidět a klientelisté ustoupili do pozadí. Zdá se, že účast ve vládě s Babišem bude přínosná a ČSSD může vykročit dobrým směrem.

:-)

0 0
možnosti
KJ

Pane, vy jste...vdova. To je blábol... Obdivuji přispěvatele pode mnou, kteří mají tu vůli slušně reagovat.

2 1
možnosti
Foto

ODS i ČSSD uzavřela smlouvu, kterou na podnět poslanců prověřoval Ústavní soud a neshledal na smlouvě nic proti Ústavě a nic proti zákonu. Naopak uvedl země v Evropě, které obdobnou smlouvu uzavřely. Vy jí přirovnáváte ke smlouvám, které uzavřel Hitler. To je u sociálního demokrata zajímavé.

2 1
možnosti

Pakt Hitler - Stalin byl pakt dvou nepřátel!

Pakt Klaus - Zeman byl pakt dvou antipodů!

Až tak velký rozdíl v tom nevidím! :-)

0 0
možnosti
MB

Byla to ODS, která prosadila a odvedla nejvíce práce na podstatných změnách. A úspěšně, bez ohledu na pochopitelné korupční skandály, kterým by se nikdo u nás ani v zahraničí za podobných podmínek nevyhnul. Propad popularity a důvěry je přirozená daň za reformy. A střídání politických stran je přirozeným očistným procesem od prospěchářů, kteří se nabalují na vládnoucí strany.

ODS tuto fázi ustála díky pevným základům. Prostě to Klausovo DNA v té straně zůstává a ODS bude trvale silnou stranou na politické scéně.

Každá strana prochází krizemi, a jde jen o to, jestli ji překoná (na to musí mít ovšem ty pevné základy, resp.členy, kteří skutečně chápou a věří v její principy) nebo zanikne (jen si vemte, kolik "spasitelských" stran za tu dobu vzniklo a zaniklo). Strana, která ještě neprošla žádnou krizí, která neprokázala svojí životaschopnost ..ještě vlastně ani není opravdovou stranou. Teprve překonání krize posiluje.

A voliči, kteří neustále vyhlížení nějakou tu "konečně správnou a poctivou" stranu "s čistým štítem" (což vlastně znamená bez historie) ..to jsou pouzí naivové, kteří nemají ujasněné názory, nechápou realitu ..a jen věčně vyhlížejí nějakého mesiáše (aby ho po čase ukamenovali a vyhlíželi dalšího)

8 0
možnosti
SB

A voliči, kteří neustále vyhlížení nějakou tu "konečně správnou a poctivou" stranu "s čistým štítem" (což vlastně znamená bez historie) ..to jsou pouzí naivové, kteří nemají ujasněné názory, nechápou realitu ..a jen věčně vyhlížejí nějakého mesiáše (aby ho po čase ukamenovali a vyhlíželi dalšího).

.................

Naprosto přesné!

Děkuji za příjemné čtení.

Stoprocentně souhlasím!

5 0
možnosti
OF

Klaus psal SMS o Topolánkovi : " Falešný a prázdný Topol."

Bohužel, co jsem já psal o Klausovi, to si nikdo nepřečetl. ̈

A to byla ta největší chyba polistopadového vývoje.;-D

3 3
možnosti
Foto

Už jsem tu o tom psal, že jsem měl možnost být u "zrodu" ODS - tedy informován bývalým spolužákem z VŠ a kolegou z práce. Ten pomáhal VK s propagací, rozvážel plakáty a tak. A tak jsem ho varoval.

Tehdy se říkalo, že v ODS je nejméně polovina bývalých komunistů. A v obci, kde jsem tehdy bydlel, byl šéfem místní organizace ODS vyhlášený estébák.

7 2
možnosti
OF

To bych se vystěhoval i já.:-P

1 0
možnosti

Chybí Vám právě ten optimistický pohled do budoucnosti.

ODS nikdy volit nebudete, už Vám zbývají ANO (Bude líp) a piráti

5 1
možnosti
MJ

Ano ,ta dáma zatloukla ODS hodně dlouhý hřebíček do rakve.

5 5
možnosti
SB

Výborně jste to napsal. I když jsem voličem ANO, musím souhlasit. Jen s těmi Piráty v čele bych nesouhlasil.

3 6
možnosti
Foto

Bože to je ptákoviny jak z Halo novin. To je slovní průjem.Neopsal jste to z podobného plátku.

8 5
možnosti