Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud píšete, že k druhé světové válce by nikdy nedošlo, kdyby nebyl podepsán Pakt R.-M., tak by mě fakt zajímalo, jak by tento vývoj událostí byl výhodný pro Česko, Slovensko a Rakousko? Mně to naopak vede k tézi, že nic nebylo pro nás lepší, než jeho uzavření:

A proč by se nehodilo pozvat Eichmanna do Osvětimi? Nechť se každý vrah podívá na to, co vlastně učinil.

3 13
možnosti
Foto

No vidíte, a oni Izraelci místo toho pozvali Eichmana do Izraele tak, že to ani nemohl odmítnout.

8 0
možnosti
JN

To neberte tak vážně. Oni politici a novináři to plácají, jak se jim to momentálně hodí.

Například letos se veřejnoprávní ČT vyznamenala jakousi celodenní reportáží o 15. březnu, zatímco několik předešlých let se nás někteří politici a většina médií snažili přesvědčit, že nejhorší událostí celého 20. století bylo vyhnání německých obyvatel z Brna.

3 0
možnosti

Tak ale na Radiožurnálu o 15.3. furt mluvili, jako že jsme začali jezdit vpravo.

2 2
možnosti

Ono je až ohromující, jak si dodnes lidé nemohou přes strýčka GOOGLE dohledat něco o tom jak se Rusko celou dobu od nástupu Hitlera k moci, snažilo dojednat alianci s Francií a Británií. Ale právě tyto dvě mocnosti jednání protahovaly obstrukcemi a schválnostmi. A došlo to tak daleko, že Stalin vědom si své zaostalé armády prostě s Německem musel uzavřít pakt o neútočení. A pak teda Daladierovi a Chamberleinovi spadla brada až tak, že plánovali bombardování SSSR. Stalinovi ale bylo naprosto jasné, že SSSR je hlavním cílem Německa - Hitler o tom mluvil pořád.

A jako perličku na závěr - první protiruský pakt uzavřelo Německo s Polskem a pár týdnů před jeho napadením ho zrušilo. Proto také Poláci stavěli objekty týlového zabezpečení u hranic s Německem, že?

4 11
možnosti
JZ

Zase Žurman vykládá nesmysly. Polsko nejdříve uzavřelo pakt o neútočení se SSSR, pak až z Německem. Rusko i Německo Polsku nabízeli spojenectví proti tomu druhému. Polsko ovšem všechny takové návrhy odmítalo.

12 1
možnosti
VS

ne nadarmo si Rusové jako třetí historickou osobu zvolili Stalina. Co na tom, že má na rukou smrt desetimilionů vlastních obyvatel. I to o něčem svědčí.R^

14 3
možnosti
PD

však jo, Československo taky mohlo za Mnichovskou dohodu...aspoň nám to tady někteří "historici" tvrdí

5 0
možnosti
RH

Po zásluze karma!

8 4
možnosti
Foto

Ve stínu Katyňského masakru polské armády a inteligence chápu, že reprezentant země,která tuto genocidu provedla, není pozván na zmíněnou akci. Možná by pomohlo, kdyby Rusové přestali mlžit, poklekli na kolena a odprosili. Což se za současné konstelace nedá očekávat. Takže prosté nepozvání je jen minimálním gestem, které jim lze cosi naznačit.

Karma.

21 2
možnosti
Foto

V roce 1980 chystal Sovětský svar velkou agresi proti Polsku. Desítky divizí jeho armády byly rozmístěny u polských východních hranic. A také armády tehdejší NDR a socialistického Československa se měly podle sovětských plánů zapojit do agrese. Dvě tankové divize československé armády byly v prosinci rozmístěny poblíž polských hranic v rámci tzv. Akce Krkonoše.

Útok na Polsko by byl mnohem horší a krvavější než agrese proti Československu v roce 1968. Naštěstí k němu nedošlo. Vůbec se Polákům nedivím, že jsou tak obezřetní vůči Rusku, které je nepokrytě nástupnickým státem agresivního SSSR,

15 2
možnosti