Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

bylo by lépe vynechat ty historické úvahy o tom, co si občané Československa zvolili v roce 1946.

o tom, jak bude vypadat Evropa se dohodl už během 2 světové války Stalin s těmi dalšími podrazáky a nějaký Beneš, Gottwald či dokonce občané a jejich názor projevená ve volbách na to neměli vliv ani neopatrný.

8 13
možnosti
AR

Jen dodám, že Slováci ve volbách nevolili komouše tolik jako na Moravě a v Čechách. Tam komouši nezvítězili. Kdyby navíc se socdem nepřiklonili ke komoušům, tak žáden vítězný Únor ́48 by nebyl!!

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^R^ Karma!

(Nikdo už dnes ani nevyčíslí obrovské škody, které zavinil komunistický režim násilím u nás udržovaný také za pomoci silových složek SSSR, jeho tajné policie a armády, atd. Byly to nedozírné škody nejenom ekonomické, ale i v morální a kulturní devastaci národa, v genocidě lidí mravných a majících odvahu k tomu, aby totalitnímu zlu vzdorovali. Politické procesy, justiční vraždy, lidská i společenská eliminace hrdinů protinacistického odboje, utrpení ve vězeních a v otrokářských lágrech. Zničení živnostenského a zemědělského stavu, drcení inteligence a její neustálé ponižování. Nenávistný komunistický antiklerikalizmus - boj proti víře, který měl na svědomí jak životy lidí tak i zničení řady vzácných památek, likvidaci církevních nemocnic a škol, rozehnání řeholních řádů a devastaci všeho co vytvořil. Rabování surovinových zdrojů a těžké poškození životního prostředí, bourání měst a obcí v hnědouhelné pánvi. Po mnoho desetiletí byla udržována "vnitřní válka" ve společnosti, neboli permanentní boj proti tzv. "vnitřnímu nepříteli", jehož důsledkem byl také odchod statisíců lidí do emigrace.)

11 2
možnosti
JK

J89a61n 79K85á19r87n85í44k

2. 5. 2019 11:38

No to sice souhlas, ale nějak tady nevidím souvislost s EU.

To má být varování před tím, kam unie míří?

8 1
možnosti
JK

J46a45n 30K92á41r11n79í52k

2. 5. 2019 10:22

Trochu bych ubral s tím euronadšením. Je pravda, že ještě i v současné době těžíme z volného obchodu a možnosti cestovat. Měli bychom si však uvědomit, že tohle není ta unie do které jsme v roce 1996 chtěli vstoupit, unie rovnoprávných států. Stále silnější tlak na federalizaci, centralizace ekonomiky, počínající cenzura, děsivý moloch dotační politiky, absence ochrany vnější hranice.

Pod vedením Německa a Francie zde vzniká nový socialistický blok, se všemi nevýhodami, tak jak jsme ho už zažili. Vše je otázka míry. Do kdy je členství v EU pro nás výhodné a do kdy bude ještě únosté? Přál bych si, aby se takhle vůbec ptát nemusel.

12 7
možnosti
Foto

Je to unie rovnoprávných států.

Tlak na větší "federalizaci" je přesně to co je potřeba, ení totiž možný jednotný trh a volné cestování bez jednotných pravidel.

Cenzura žádná není a dotace jsou to díky čemu bohatnou chudší země unie jako my rychleji a přibližují se (byť pomalu ale zato jistě) životnímu standardu západu.

Vnější hranice jsou chráněny dostatečně v souladu s mezinárodním právem a zvyklostmi-jen to není tak jak si představujete vy a někteří další zadrátovaná hranice. (mimochodem když jsme si hranice hlídali sami tak k nám přišlo až 50 000 běženců za rok)

5 12
možnosti
KB

K80a33r87e83l 16B59o84k

2. 5. 2019 9:30

Skvěle a pravdivě napsáno.Karma.R^R^R^

11 6
možnosti