Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Smutná karma, velmi smutná.

Váš článek jsem přečtl jedním dechem. R^R^R^

Koněv je bohužel také vrahem, který má na rukou krev obětí brutální ruské agrese proti Maďarsku v roce 1956

8 4
možnosti
VF

Některý člověk se prostřednictvím svého písemného výpotku dokáže skvěle projevit jako potenciálně dobrý bachař v koncentračním táboře SS. Ale žádné zvratky nenávisti mu neuleví od duševního přetlaku jeho ubohosti. Dobře mu tak.

6 6
možnosti
JK

Děkuji autorovi, že se nenechal unést emocemi a napsal tento dosti umírněný blog. Uctívat vrahy nejen vlastního národa mohou je zvrácení komunisti, kteří stále uznávají ozbrojený třídní boj, jako legitimní způsob převzetí a udržení moci.

15 4
možnosti
PK

Je to téma, které rozděluje republiku, jak naše politika, nebo Mašínové. Obecně soudím, že sochy by se odstraňovat neměli, činili tak především komunisté v tom jste si názorově podobni, bo mnoho jich a to v čele s TGM skončilo v depozitářích.

Co se týče Koněva je dobré pro mladou generaci vědět, že se podílel na našem osvobození od nacistů. Ovšem stejně tak tam patří upozornění že se Koněv také podílel na krvavém potlačení Maďarského povstání v r 1956 a okupaci ČSSR (a násilného zavlečeni jejich představitelů do ciziny) v r 1968. Velkými písmeny česky, rusky, anglicky a francouzky.

Sochy se bourat nemají ale ... má být jasno kdo je kdo.. No možná ještě drobný dodatek , přes všechnu nenávist a zlo, nebýt vojsk SSSR tak tohle dnes možná na svém blogu neřešíte....

5 3
možnosti
MG

Dovolim si spochybnit platnost argumentacie typu "sochy by se odstraňovat neměli, činili tak především komunisté". Odstranovat sochy demokratickych statnikov a sochy tyranov nie je to iste, podobne ako nie je to iste vystrelit z pusky na nahodneho okoloiduceho a na agresora, ktory vytahuje zbran ako prvy. A nie je to nijak typicke pre komunistov - vzdy a vsade na svete sa strhavaju sochy tyranov po ich zvrhnuti a tvrdenie, ze tak robia hlavne komunisti, obvykle prichadza prave od porazenych komunistov, ktori sa snazia vzbudit dojem, ze ich nastupcovia nie su od nich o nic lepsi.

Este by sa dalo argumentovat ad absurdum aj otazkou, ci si nahodou nemame prestat cistit zuby pred spanim a utierat zadky po zachode, pokial tak konali aj komunisti :-)

6 0
možnosti
JS

Naprosto chápu, že nemáte rád sochy různých diktátorů a kontroverzních vojevůdců. V rámci objektivity je však důležité dodat, že například za ztráty životů našich vojáků v Dukelském průsmyku mohou především Němci. Němci tam brali životy našim vojákům i vojákům Rudé armády. To je nezpochybnitelný fakt.

Kritizujete vedení Rudé armády za jejich chyby. Tady rozhodně platí, že po bitvě je každý generál. Rudá armáda vázala na východě osmdesát procent vojenského potenciálu Třetí říše. A podívejte se například na to, jak probíhal výsadek západních Spojenců v Normandii. Na většině pláží ztráty překročily padesát procent. A to stáli proti čtyřikrát menší síle, než Rudá armáda.

Váš článek ukazuje na typickou salámovou metodu změny historie, kdy se někdo pokouší stranu vítězů a poražených postupně vyměnit. Ještě chvíli a místo Koněva zde budou stát pomníky velitelů SS, kteří "před Rusáky bránili Prahu".

Osvobození Československa nebylo jen Pražské povstání. Při osvobozování celého území Československa zahynulo více než sto dvacet tisíc vojáků Rudé armády. Němci rozhodně nestříleli do vzduchu a i v posledních hodinách války popravovali naše občany.

Vymlouvat se na historii – to je nesmysl. Každý můžeme události historie intepretovat po svém, ale historie je pořád jen jedna – a změnit se nedá. Mít objektivní pohled na historii je velice těžké, ale jestliže ruskou ambasádu označujete za "velvyslanectví války, zla, lži a agrese v České republice", tak se objektivnímu pohledu ani nepřibližujete.

26 5
možnosti
DR

Líp bych to nenapsal. R^ To jsou bohužel ti novodobí samozvaní "demokratičtí" historici.

10 2
možnosti
Foto

V23í88t 73H17a55s90s86a10n

23. 8. 2019 13:13

Bloger Václavek buďto neví, nebo ve svém "článku" záměrně zapomněl napsat informaci o tom, že to byl právě Ivan Sergejevič Koněv pod jehož vedením byl osvobozen koncentrační tábor Osvětim.

5 3
možnosti
TB

no má to logiku v tom, že armády postupující z východu mohly osvobozovat tyto tábory z východu. Armády postupující ze západu to měly podobné. Takže to nevadí , že to tak vlastně dopadlo. Ostatně je to vina Stalina, že ti Němci se dostali tak daleko

5 0
možnosti
Foto

sochy bourají primitivové

10 2
možnosti
Foto

Primitivové sochy zločincům staví, slušní lidé je odstraňují.

8 6
možnosti
PA

P43e91t75r 55A14g97u34l45á20r

23. 8. 2019 12:57

Hmmm. Jenže vy to teď vidíte jen svým vlastním úhlem pohledu. Před pětasedmdesáti lety to viděli lidé úplně jinak. Viseli u rádií a s napětím očekávali kdo zastaví Hitlera a začne ho zahánět zpět. A byla to východní fromta, odkud pořád přicházely dobré zprávy. NEjprve ta, že se německá vojska zastavila a pak, že jsou zatlačována zpět. A na západě pořád nikdo druhou frontu neotvíral. Až mnohem později. A možná i proto potom lidé byli ochotni ve volbách volit komunisty. Co se dělo potom je samozřejmě špatně. Sochy bych nechal stát. Stejně jako pomníky neznámým vojínům.

8 1
možnosti
Foto

Druhou světovou válku rozpoutalo nacistické Německo, klerofašistické Slovensko a komunistický Sovětský svaz. Z čehož vyplývá, že nás SSSR na svém bývalém spojenci dobyl, nikoliv, že nás osvobodil. Svobody jsme se dočkali, až v roce 1989

11 6
možnosti
AL

Normálně je mi jedno, jakou špínu místní blogerští VIP na druhé vrhají.

Normálně mně je jedno, že si překrucují fakta podle sebe a snaží se kroutit chudinku historii, až z ní kape. Dokonce je mi jedno, co jsou to za lidi.

Musím dnes ale autora pochválit, zaujal mně dokonce až do 40% článku a je pravdou, že i když jsem to čekal, ta už dlouho jsem nečetl takový hnus.

7 6
možnosti
Foto

Doučuj se na mém blogu i dál!

9 4
možnosti
MB

Říkám to donekonečna - nic nebourat, nepolévat. Stávající sochy označit cedulkami vysvětlení = "Osvobodil - pak zase obsadil a šel škodit jinam". Vznikly by aleje soch - TGM, Stalin, Hitler, Gottwald, Píka, Dubček, Husák, Jakeš, Gorbačov, i Babiš se Zemanem. Přišlo by se na mnohé - Už by to nebylo kam stavět a naopak, z těch popisků by vzniklo přirozené amfi dějin. Chodily by tam učitelky - školní výpravy a skutečně by to k čemusi bylo. Logicky, by někdo zvolal, že je to celé zmatené ! Proč se staví něco někomu, když se následně projevil jako lotr? To vysvětlí ta poslední socha - Hle, zde je vytesán zcela normální člověk. Cedulka dole říká - "A čemu se divíte? Takoví jsme prostě byli - Ledasčemu věřili, no a tak jsme prostě žili" . :-)

12 1
možnosti
AL

Američané sochy nebourají. Dokonce ne ani vrahů, lupičů a dnes nepohodlných politiků. Raději vše vysvětlí a dají cedulku s fakty.

Pěkný víkend, přeji Miroslave.

2 1
možnosti