Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Já už se těším že až zahrneme 15. březen 1939, kdy jsme byli obsazení Německem, mezi významné dny, budou tím Němci nadšeni a budou si myslet, že je to skvělý krok na podporu vzájemné spolupráce...

6 7
možnosti
DR

Určitě za to od nich v rámci budoucích vztahů dostaneme pochvalu že. ;-DR^

4 4
možnosti
SM

Po par vět nemohl jsem tomu čist. Žádná nova informace. jen nadávky proti Rusku,

8 10
možnosti
Foto

A to je ještě jste zapomněl na svrab a neštovice. Ti švábi už prý tady jsou. Vypadá to, že jsme dobrými žáky, kteří předčí svého učitele.

4 13
možnosti
Foto

No dobře minuskáři, odvolávám, z Ruska nepřichází válka, agrese, lež, násilí, svrab a neštovice. Jenom pravda a láska jako z Česka.

3 2
možnosti
Foto

I z této diskuse plyne jeden zásadní omyl. Smíchávání povahy některých Rusů, kteří jsou opravdu upřímní a rozdají se z posledního. Zažil jsem tuto pohostinnost a téměř jsem se styděl.

Na druhé straně je v tomto národě zakořeněn jakýsi pocit nadřazenosti (dán nejspíše velikostí země a počtem obyvatel), který nedovoluje pochopit, že existuje někdo, kdo jejich vidění světa odmítá, kdo se jich bojí a kdo poukazuje na nedávnou minulost, kdy je jejich země znásilnila, vyvraždila a způsobila nenahraditelné škody. I ten pohostinný člověk toto nepochopil a ona diskuse vyzněla do trapného nepochopení na obou stranách. I potřeba mít nějakého cara (nyní Putina, kdysi třeba Brežněva a předtím Stalina), je zřejmě dlouhodobým stigmatem, jehož se hned tak nezbaví.

Vedle géniů hudby a literatury, kteří jsou nadčasoví, mají i jedince, kteří tento národ srazili na úplné dno. Jejich jména zná každý. A pan Putin se mezi ně dnes statečně řadí.

Karma

36 3
možnosti
JN

J43o79s69e32f 69N29i39k32l

19. 12. 2019 18:31

Takových národů je více.

4 11
možnosti
MJ

Vyborne. Zasluzena vyplata.

3 8
možnosti
MK

Od té doby co jezdím do Ruska pracovně. 8x v Moskvě za poslední dva roky, párkrát v Jekatěrinburgu a jednou v Omsku, tak se na Rusko dívám trochu jinak. Rusové jsou strašně fajn lidé Rozdali by se i z toho posledního. Ale nevím, zda je to Pravoslavím, anebo tím, že museli prožívat dějiny tak odlišné od našich, kdy velkou část své existence Rusko muselo bojovat o vlastní nezávislost a svobodu a zároveň si udržet svojí identitu, že tak strašně bojují o to, že jsou Rusové a podporují imperiální politiku. Pokud se podíváme do historie, tak Rusko vždy doplatilo na dohody, které dodržovalo. Ať s Mongoly, Tatary, či se západními mocnostmi. Když Per Veliký chtěl modernizovat Rusko, navázal spoustu nových známostí na Západě, uzavřel hodně kontraktů a výsledek byl, že to nevedlo k modernizaci Ruska, ale k tomu, že západní společnosti využily příležitost a obohatily se na úkor Ruska. To samé Kateřina II. sama Němka, která chtěl pozdvihnout Rusko, zavést reformy, ale vše skončilo na to, že západní státy to chtěly využít k tomu, aby Rusko předělaly k obrazu svému.

Ne nejsem rusofil ve smyslu, že miluji Putina, ale myslím si, že něco o té společnosti a historii ruské společnosti vím.Od dob Ivana Hrozného, platí, že Rusko je bezpečné pouze tehdy, když posunuje hranice svých nepřátel co nejdále od Moskvy.

14 14
možnosti
Foto

Stejně jako za Petra Velikého se Západ začal na Rusku obohacovat za Jelcina. Putin tomu udělal přítrž a tak je na černé listině.

11 17
možnosti
Foto

Proč jen Rusko? Takových států by se našlo. K tomu je však třeba znát historii a nebýt jen manipulován médii.

8 14
možnosti
PK

Ano Rusko a Rusové jsou jiní než Západ. Disponují jiným způsobem myšlení, mají jinak uspořádaný žebříček hodnot. Je to důsledek odlišného historického vývoje a zkušeností i když my se od nich z hlediska národnostního útlaku tolik nelišíme – područí Habsburků a Zlaté hordy si v řadě věcí bylo dost podobné.

Nenávist k jedné zemi resp. stávajícímu režimu černobílé vidění v absolutním vyjádření nemůže zastínit ani zpochybnit jejich světově známé vědce, umělce a vynálezce. A jedno je li tomu ve vztahu k R , nebo USA

Nevím co jste studoval vy, ale já osobně jsem na vysoké škole měla rád matematiku a ruská škola patřila k nejznámějším a i ve fyzice a chemii.

Pak jsem vždy miloval a je tomu dodnes klasickou muziku a literaturu a tam jejich autoři představují špičku ve světě.

Nemá smysl dál jmenovat jejich vědce a vynálezy stačí požádat strýčka Googla. Snad jediná výjimka stojí za připomenutí a to pan K.E.Ciolkovskij a jeho rovnice základního raketového pohybu No ale pravdu máte, že penicilín tam nevynalezli.

11 8
možnosti
MK

Ruská literatura patří k tomu nejlepšímu. V knihově mám snad vše o klasických ruských autorů, stejně v opeře, či baletu. Ještě bych zmínil filozofy, protože ruská filozofická škola je jedna z nejlepších na světě. Penicilín sice Rusové nevynalezli, což mimo Fleminga nikdo, ale vynalezli mnoho jiných věcí na kterých dnes svět stojí

10 2
možnosti
JF

Napsat něco takového, tvářit se, že rusové se podepsali na českém národu víc než němci, kteří povraždili statisíce čechů a měli fyzickou likvidaci slovanů i židů přímo v programu je nechutné chucpe. A řeči o tom jak se němci polepšili a rusové ne, jsou trapné. Němci prostě jen dnes generují odlišnou katastrofu.

17 8
možnosti
Foto

Sověti sice povraždili Čechů méně, ale mnohem více jich morálně nalomili. A dělali to 40 let. Dodnes se z toho ne a ne vylízat. Nebo si myslíte, že s. Filip má pravdu? ;-(

13 8
možnosti