Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

My, Vy - kdo to je? Bylo by dobré tyto skupiny identifikovat nějak blíže. Asi těžko můžete mluvit za všechny Čechy, nebo za všechny Rusy. Asi máte na mysli skupinku lidí kolem pana Koláře? Nebo celou Prahu 6?

6 5
možnosti
PJ

Se hlásím... a nésu z Práglu!

2 0
možnosti
AM

Kolik vám je let bojovníku Václavku? Taky jste se probral 30 let po listopadu.

8 8
možnosti
Foto

No vidíte. A Vy jste se neprobral do dnes.

12 2
možnosti
DR

Vaše současné "starosti" fakt mít. Je vidět, že se nudíte a nemáte co na práci.

5 8
možnosti
VH

Karma jako hrom! A že tak nebojovali za sochu Stalina na Letné, včetně mnoha soudruhů...Koněv měl ruce utopené v krvi, ale je to je pro komouše ten PRAVÝ SOUDRUHRv!!

15 4
možnosti
PC

Pane Havránku,

jen se divím, že tady můžete hýřit slovy (viz 2. věta), za která (jen jedno z nich, to nezabarvené) jsem dostal okamžitě 24 hodinový ban. Nějak vám to (té vaší skupince) snadno prochází.(?)8-o

1 4
možnosti
JF

Ještě z časů dějepisu padesátých let si pamatuji, že jako první do Prahy dorazily Leljušenkovy a Rybalkovovy tanky. S Koněvem o něco později do Prahy už jen dorazil SMĚRŠ! https://www.rozhlas.cz/bitvaorozhlas/fronta/_zprava/ruda-armada-v-praze-opozdene-osvobozeni--1468333 A léta jsme byli masírováni ikonickým snímkem sovětské vojačky v žalu na rakví důstojníka Rudé armády padlého při osvobozování Prahy. Lež - padl v Hrotovicích při bombardování (omylem sovětského letce) shromáždění hrotovických občanů slavící s předsunutou jednotkou RA osvobození. Mrtvý byl pak dovezen až do Prahy. http://hrotovice.unas.cz/osvobozeni/osvobozeni.htm . Nelze než si připomenout Gottwaldovo heslo "Straně věřte, soudruzi!" ;-)

13 2
možnosti
BV

Pane Fardo.

nebyli čistě náhodou Leljušenko i Rybalkov podřízení Koněvovi?

3 0
možnosti
MB

Píšu furt dokola - Je to hanebnost ! Já bych se nebohého maršála ujal. Nejlépe přes Aukro a za 1 Kč koupil. Nu což, zahradu mám velikou. Na jaře, pár kytek nezaseju. Bronzového bych umístil - věc vyřízená. Místo důstojné ! Ivan Stepanovič by konečně mohl hledět do přírody s potokem. I ten pes, Ferda by měl zábavu a svůj bod ! Pouze nevím, zda tak vysoko dokáže zvednout zadní nohu ... ! :-)

8 1
možnosti
PJ

jo, a bratranec má kovošrot.

Ty vádo, těch tu bronzu...;-D

3 0
možnosti
Foto

Nojo, když oni ty vrahy mají rádi. A nejlépe masové.:-) Karma

13 3
možnosti
Foto

Pepa Nikl je má také rád. Stalina, Hitlera, Gottwalda, Mao Ce-tunga, Pol Pota......:-)

8 0
možnosti
Foto

Kdo dorazil Hitlera v jeho doupěti?

A překazil naděje Churchilla na WWIII?

5 4
možnosti
PJ

Pane Řezníku, kdybychom se opravdu bavili o "vojenství", tak těch 300 000 mrtvých, zraněných a nezvěstných sovětských vojáků v Berlíně, bylo naprosto zbytečných. To si jenom Džugašvili a jeho bandité honili ego! ;-€

9 3
možnosti
JM

No, něco bych trochu upřesnil, mám trochu jiná čísla než Vy. Např přes 60 mil lidí Bolševici nevyvraždili. To by šlo o třetinu obyvatel SSSR a spolu s obětmi války, kterých bylo spíše kolem 26 mil, by to znamenalo zhroucení státu. Dejme bolševikům realisticky 7-10 mil obětí vlády Lenina, a téměř 20 mil obětí vlády Stalina. I to jsou obrovské hekatomby mrtvých, i když na množství obětí byl první Mao, v procentech na celkový počet obyvatelel Pol Pot.

A nezapomínejme na šíleného Belgického krále Leopolda.

Jinak Koněv neprohrál u Moskvy, tuto bitvu Sověti s velkými ztrátami vyhráli. Jeho západní front prohrál u Vjazmy a Brjanska v říjnu 1941. Ohledně počtu mrtvých mám 300-500.000 padlých podle různých zdrojů, u zajatých 500.000-660.000.

V době příchodu Sovětů do Prahy zdaleka nebyla osvobozena - či dobyta, to ať si každý vybere, velká část Čech. Severovýchodní Čechy, Vysočina, střední Čechy a část jižních Čech zůstávaly v rukou Němců.

Ale s obsahem článku jinak plně souhlasím.

2 4
možnosti
JM

Proč ten mínus ? S obsahem blogu souhlasím, jen jsem to upřesnil podle toho, co jsem četl v literatuře. Ale klidně si paní Černá myslete, že Stalin zavraždil 60 000 000 lidí plus cca 25 000 000 válka. Zní to akčně, lépe než pouho pouhých cca 25-30 000 000 milionů obětí ruských bolševiků.

0 0
možnosti

A25n16n36a 71Č40e54r87n21á

15. 4. 2020 18:38

Komunisti, nacisti a udavači, nic horšího pod sluncem není.

Na národnosti, státním občanství nebo barvě kůže vůbec nezáleží.

4 0
možnosti
PJ

Ovšem, socan jako socan! R^

4 0
možnosti