Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám na to stejný názor. R^R^

2 0
možnosti
Foto

Snad jednou nastane den, kdy se otevřou ruské archívy a lidé se přesvědčí, že Stalin a SSSR by nikdy do války proti Německu nevstoupil, pokud by Hitler neporušil jejích společné dohody a nestal by se hrozbou.

5 0
možnosti
JM

Myslím, že úplného otevření ruských archivů se nedočkáme. Nevěřím teoriím Suvorova, ale expanzi Stalin plánoval. Pokud by se Německo dostalo do problémů, nepochybně by toho využil.

5 1
možnosti
JN

J41o33s69e66f 11N95o34v72á87k

28. 4. 2020 22:02

Vědět a myslet si je obrovský rozdíl! Mohl by autor doložit jak a kdo rozhodl o tom jaké automobily budeme vyrábět? Něco málo vím o projektu Š 720 od přímých pamětníků a kromě peněz to byl hlavně podraz od BAZky, ale to snad autor ví. Bylo by fajn, také říci, že při vyjednávání pomoci poláci jasně řekli, že RA nepovolí transport přes jejich zem a o Mnichovu bylo rozhodnuto. Při obsazení pohraničí udělali poláci co ? Vždy je fér uvést vše a ne jen část:-)

3 3
možnosti
RW

V rámci RVHP bylo rozděleno směrování průmyslu. Např. u nás se mohly vyrábět pouze malooběmové osobní automobily. Takto byla ukončena velmi perspektivní výroba a vývoj českých vrtulníků. Nicméně rozdělení nebylo přísně striktní, šlo o výrobu v rámci dodávek RVHP, pro vlastní potřebu mohl každý vyrábět téměř co chtěl, ale bylo např. neprůchozí vyrábět 2l auta jen pro československý trh. Koncem 80-tých letch se už i tato koncepce rozpadala.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 4
možnosti
RW

U nás máme také prvomájové průvody se srpy a kladivy, každý v čechách zná někoho kdo byl za komunistů perzekuován, přesto v našem parlamentu sedí % víc komunistů než v ruském. Znamá to, že jsme taktéž "zaostalý a pomatený národ", nebo to znamená, že vaše "Kritéria" jsou nesmyslná???

0 2
možnosti
Foto

bez Stalina by tento hloupý článek nikdy nemohl vzniknout Rv

3 10
možnosti
IB

I20v86o 61B50o34u76š73e

28. 4. 2020 22:24

Nemusel by.

1 0
možnosti
Foto

V době, kde Hitler porazil Francii a V. Británii poslal mu Stalin blahopřejný telegram ke skvělému vítězství. Když Hitler 60 dní bombardoval V. Británii, Stalin mu dnem a nocí posílal vlaky se vším, co je nutné k vedení války, hlavně maziva a pohonné hmoty pro stíhačky a bombardéry. Hitlerovi přál k narozeninám. Když jej Hitler překvapil a napadal SSSR, které se chystalo udělat to samé, tak spojenci za cenu života vlastních lidí zahájili okamžitě pomoc SSSR. V. Británie se s SSSR dělila o letadla, která sama potřebovala.

8 0
možnosti
PM

P63e11t39r 64M13i56n38a82r

21. 5. 2020 17:10

Vykládáte blbosti. Proč ? Jste normální ? Pražák ? Jo ? A Británie se nedělila o letadla, ty za úplatu a to zlatem prodávali, jo a kvalitní, sovětům amíci. Pravda, z britských přístavů zpravidla konvoje vyráželi. Víte něco o tom,kdo ty konvoje a zase za úplatu měl chránit a kolik jich šlo ke dnu ?

0 0
možnosti

Je pozoruhodné, že nám sem za odstranění Koněva Rusové poslali jako odměnu vraždící komando na naše české politiky! Domníval jsem se, že ruský protektorát , s vrqažednými manýry skončil v roce 1989!

3 3
možnosti
JH

Tvrdí ten Koudelka z STS BIS?:-)

1 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma.

Jednoduše shrnuto. V roce 1945 to nebylo osvobození. Pouze jeden zločinný gang vyhnal jin a vybral si bezohledné výpalné. Ztratili jsme svobodu na 45 let a účet za vydrancování naší země co do přírodního bohatství, za likvidaci vyspělého lehkého průmyslu, za zničení hospodářství, za rozvrácení pevné tradiční kultury venkova a likvidaci soukromého hospodaření zemědělců, za duchovní a kulturní zbídačení země a za věznění desítek tisíc lidí, je nevyčíslitelný.

Jak píšete, jeden z původních spojenců při rozpoutání druhé světové války si vyřizoval kruté, krvavé účty s druhým a mezitím, jaksi "po cestě" krutě drtil země, jimiž táhl.

15 1
možnosti
Foto

Podle jednoho článku v Osvobozeném našinci v r. 1947 jsme kromě uranu žádným nerostným bohatstvím nedisponovali. Ten lehký průmysl se nalézal především v Sudetech. Zbytek jsme stěhovali v r. 1947 na Slovensko.

Produktivita práce v zemědělství dle soudobých výpočtů byla sotva třetinová oproti průmyslu.

0 7
možnosti