Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J62a92n 70R33á97ž

2. 4. 2021 14:40

Motto: Nechat Putina dodávat plyn do Evropy, je totéž, jako Hitlera budovat........!

Nikdo nemá problém z obchodu s Ruskem, jen v Česku se z toho dělá politický problém. Hlavní obchodní partneři Ruska v roce 2019 (podle obratu v mld. USD)

1. Čína: 110,9 2. Německo: 53,2 3. Nizozemsko: 48,7

PS. Rosatom aktuálně staví po světě 26 jaderných reaktorů a upevňuje si své pozice i díky tomu, že kvůli finančním problémům Westinghouse a Areva snížily svou schopnost podílet se na výstavbě jaderných elektráren v zahraničí.(https://oenergetice.cz/)

2 0
možnosti
Foto

A vůbec - proč stavět jadernou elektrárnu ? Za ty prachy bychom měli několik set laviček Václava Havla do každé rodiny !!

0 0
možnosti
JZ

Mí kamarádi pracují na Temelíně a od nich vím, že ruské palivové tyče se kroutily víc než ty americké, takže ruské reaktory nefungovaly bez problémů. A když byla stížnost Rosatomu, odpověď Rusů zněla, tak si s tím nějak poraďte. Čili nezájem.

0 2
možnosti
JR

J42a43n 74R16á67ž

2. 4. 2021 15:06

Největší problémy v JETE byly s turbogenerátory a o nějakých problémech s palivovými články jsem neslyšel. V reálném provozu za 15 let nebyla elektrárna postižena žádnou poruchou s hodnocením vyšším než je stupeň INES 1 (Technická porucha nebo odchylka od schváleného režimu), kdyby došlo k problémům v reaktoru s palivovými články, byla by to porucha INES2

A JE Dukovany je jednou z nejspolehlivějších jaderek na světě. Za více než třicetiletou historii čtyř výrobních bloků se stala jediná porucha klasifikovaná podle mezinárodní stupnice INES2, ke které došlo na počátku devadesátých let, ale i tak nedošlo k ohrožení bezpečnosti.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

0 2
možnosti
Foto

Buďme rádi, že ekonomiku až tosud řídili lidé relativně svéprávní, což má za následek mimo jiné i spolehlivé dodávky energie. Otočíme vypínačem a ono to svítí, nádhera. Zásadní měrou se na tomto stavu podílejí i jaderné elektrárny, založené na ruské technologii, která celá desetiletí spolehlivě fungují. Pokud však převládnou emoce a vytěsní inteligenci a zdravý rozum, a do vlády se dostanou politologové, knihovníci a filozofové, bude to drahé. Móóc drahé !!(a bez elektriky) Rv

1 5
možnosti
RK

Putain označil NATO za nepřítele Ruska. My jsme v NATO. A jen hlupák si pustí lišku do kurníku. Tečka

6 1
možnosti
Foto

Proč my musíme být pořád tak servilní a patolízalský národ. Proč musíme stále mít své Moravce, Bilaky a Vystrčily. Vždy jsme museli servilně někomu lézt do zadku a vždy jsme dostali patřičně přes hubu. jako národ jsme jak korouhvičky ve větru, který si neumí sám vládnout.

5 1
možnosti
ZJ

Jsem zvědav, jakou národnost uvede pan Vystrčil. Je Čech, nebo Taivanec?

1 2
možnosti
FS

Tož to je opravdu jenom nenávistná hloupá slátanina. To nemůže člověk při smyslech napsat.Rv

7 5
možnosti
EH

Pokud je Rusko nepřítel a agresor, USA nám postaví reaktor z přátelství a altruismu?

Toto uvažování je úplně stejné, jako odmítnout obchodního partnera, protože je černoch nebo gay.

Rozumní lidé a státy nerozhodují podle emocí a předsudků.

7 4
možnosti
Foto

Rozumní lidé ani nevraždí novináře.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS