Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J52i77r98i 77T22i96c31h85y

23. 12. 2021 17:32

Biden ted energeticky prumysl tak zmrsil, ze z nadvyroby dosli k podvyrobe, takze pochybuji, ze by mohli dodavat energeticke zdroje jinam.

0 0
možnosti
LP

Vyhlašte Putlerovi válku a jděte bojovat na frontu. Ale nezatahujte do svého svatého boje proti zlu všechny kolem sebe. díky.

12 7
možnosti
Foto

cha cha co to plácáte

8 11
možnosti
Foto

Pane Václavku,

Putin musí padat smíchy, pokud čte věty - cituji: "Vůbec k ničemu totiž plyn a ropu Putinova Ruska nepotřebujeme."

Proč tedy máme tak drahý plyn a USA nám zakazují Nord Stream II ? Co je to za plyn, který plynovodem Jamal berou zpětně Poláci od Němců? Jedná se snad o "přátelský" americký plyn?

Bohužel musím konstatovat, že Putin je největším světovým státníkem 21. století, který z rozvráceného Ruska opět vybudoval velmoc a který má proti sobě naprosté nuly z Bruselu, washingtonské lokaje a propagandisty, za jejichž úroveň by se i bývalé Rudé Právo stydělo.

7 12
možnosti
JZ

J96a77n 46Z20i17e48g94l77e41r

22. 12. 2021 22:17

V zemi světového státníka klesly reálné příjmy Rusů od roku 2014 o 10%, v Rusku roste chudoba a korupce požírá až třetinu státního rozpočtu. Ruské zdravotnictví je v krizi a Rusko neni schopno produkovat výrobky světové úrovně. Skvělé to úspěchy. ;-D

9 3
možnosti
JM

Vyzerá to tak, že zakomplexovaný je autor tohoto blogu. A navyše úplne brutálne zaslepený protiruskou a probruselskou propagandou. Ani si nedokáže nájsť aktuálne štatistické údaje:

"Ruský statistický úřad, Rosstat, spočítal podíl ropného a plynárenského sektoru v hrubém domácím produktu za rok 2020. Podle statistiků činil podíl celkem 15,2 %, což je snížení ve srovnání s rokem předchozím, kdy se jednalo o 19,2 %."

Metodika výpočtu bude skontrolovaná zahraničnou auditorskou firmou, páč sa to zdá málo aj Rossstat-u.

Rusko sa presmerováva na ázijský trh, je lukratívnejší, perspektívnejší a nehrozia odtiaľ žiadne politické sankcie. Bez EU Rusko v pohode prežije. EU bez ruského plynu nie, pretože neexistuje žiaden dodávateľ, ktorý by EU nahradil cca.40% plynu dodávaného Ruskom.

USA predávajú plyn do Ázie, majú v paži nejakú EU, prachy sú prachy. Navyše plnia tankery ruským LNG, ktorý sa v medzinárodných vodách úderom zázračného razítka stáva bridlicovým "plynom slobody", je bežná záležitosti a nie je nezákonná.

Rusko je zvláštna a osobitá zem, ale napriek všetkým problémom (a nie práve malým, tie autor popísal presne) má šancu na rozvoj a krok vpred.

A to je ten zásadný rozdiel medzi Ruskom a "Západom". Západ technologicky, vedomostne a morálne upadá bez akejkoľvek šance na zmenu. EU okrem áut nevie prakticky nič vyrobiť a predať na svetovom trhu a ešte aj tento priemysel si zlikviduje.

A my, SR a ČR, si to od.erieme najviac, páč sme si dobrovoľne zrušili armády, priemysel vybudovaný za socíku a sme len montovne a zdroje energie pre Nemecko.

Atď, dalo by sa pokračovať ale idem si s deťmi pustiť nejakú rozprávku, pukance už sú pripravené, tadaaa!

14 12
možnosti
LU

"EU okrem áut nevie prakticky nič vyrobiť a predať na svetovom trhu a ešte aj tento priemysel si zlikviduje."8-o

2 6
možnosti
PL

P80e90t34r 65L16o68r40e29n86c

22. 12. 2021 18:31

Bojím se, že o dalším postupu bylo v Kremlu před pár týdny nezvratně rozhodnuto a teď už neovlivnitelně běží "countdown" dle Plánu.

Generálmajor Lednové mrazy a generálporučík Panika nařizují:

1) Sebereme si východ Ukrajiny, co to půjde.

2) Na neoznámenou dobu zavřeme kohoutky Jamalu, Nord Streamu 1, Tranzitu a dalších.

3) Necháme hlavy případných oponentů z EU nedostatkem topiva zchladnout.

4) Navrhneme jednání o obnově dodávek, zdegenerovaný a akceneschopný Západ rád v šoku a strachu před zlobou vlastního obyvatelstva rád přileze ke křížku a nějaká situace daleko kdesi na východě na nějaké nejisté a vlastně ani nedefinované Ukrajině (pravoslaví, řeckořímští, římskokatoličtí??) pro něj v ten okamžik bude "neprioritní"a podepíše nám cokoliv...RvRvRv

Když to nevyjde a Západ to zvládne v nějaké době se přepojit na Norsko, USA a Kanadu (za krvavé ceny stlačeného plynu, ale dobře jim tak), stejně nezůstaneme na ocet, Čína na dodávky od nás jen hladově čeká...:-/

4 0
možnosti
HH

Rusko má z prodeje plynu a ropy 75% peněz...nic nevyrábí nic neexportuje, vypnutím kohoutku zabije akorad sebe samo... zaostalý producent surovin je vždy na to slabsim konci řetězce...

3 2
možnosti
MB

https://www.energie-portal.sk/Dokument/rusi-spustaju-prvy-plynovod-do-ciny-pokryje-10-cinskej-spotreby-105645.aspx

Čínu žádná Ukrajina nezajímá a ráda koupí ruský plyn bez podmínek. Takže klidně natáhnou další trubku a Vladimír Vladimírovič ukáže Evropě prostředníček.

Spoléhat na to, že V.V.P. potřebuje naše peníze je silně naivní. Nepotečou-li ze západu, potečou z jihovýchodu.

5 3
možnosti
PN

Zatim je nastesti vedeni Ruska poklidne, i kdyz se je mopslici ze zapadu snazi vytocit, ale moc jim to nejde. Porad se u nas blaboli neco o Ruskem hrani energetickou kartou, ale co ropovod a plynovod stoji, ropa i plyn tece podle smluv, az tedy na jeden moment, kdy plyn kradla Ukrajina a Rusko ho tesdy zastavilo. EU podporila Ukrajinu a blabolila neco o tom, at si to nejak Rusko zaridi a domluvi se s Ukrajinou. Jinak nikdy zadne problemy nebyly. A to vcetne paliva do JE, kdy jsme se chvastali, ze "Rusko na nic nepotrebujeme", protoze mame lepsi palivo z Westinghousu. Drazsi urcite, lepsi asi dost tezko, kdyz se tyce v reaktorech kroutily a zasekavaly. I pres nas prihlouply postoj Rusko bylo ochotne nam pak palivo zase dodat.

Takze mi neni jasne, na co si zase nasi politici hraji.

0 1
možnosti
JZ

J75a63n 31Z31i43e15g39l97e17r

22. 12. 2021 18:07

Zasloužená karma :-)R^

7 2
možnosti
LU

Zmenil ste názor?

"Premiér Fiala se postavil proti nesmyslnému unijnímu zákazu"

https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=780724

0 0
možnosti
Foto

R^ Přesně a karma.

Akorát se obavám, že to není jen o Putinovi, ale o ruské povaze.

13 1
možnosti
VV

Kdyz se podivate na zdejsi diskuse, tak se obavam ze asi nebude velky rozdil mezi ceskou a ruskou povahou.

7 2
možnosti